Новини
Суспільство

На Хмельниччині висадили плантацію новорічних ялинок: яка буде ціна

У Хмельницькому лісництві «Проскурівського лісового господарства» з’явилась ще одна плантація новорічних ялинок площею 0,2 га. Про це повідомляє сайт 0382.

Для створення плантації було використали наявну площу лісового розсадника, що не використовується за призначенням.

Взагалі, в Україні на свята лісники готові зрубати 500 тисяч ялин і сосен.

Українські лісники оголосили про продаж новорічних ялинок, сосен і навіть їх гілок. Щоправда, йдеться поки що про продаж новорічних дерев оптовикам. Про це сайту “Сьогодні” повідомив спікер Держагентства лісових ресурсів Валентин Колечкін.

“Як показує статистика минулих років, в Україні напередодні новорічних свят реалізується близько 500-600 тисяч ялин і сосен. Крім того, ми готові реалізувати близько 3 млн дерев без шкоди навколишньому середовищу”, – сказав Колечкін.

За його даними, всього на плантаціях лісництв зростає близько 15 млн таких дерев. Ялинкові базари в Україні відкриються орієнтовно з 14 грудня.

Отож, стали відомі мінімальні ціни на новорічні дерева. За даними лісництв:

  • набір з 6-7 гілок обійдеться від 63 до 75 грн;
  • сосна висотою від 1,5 до 2 метрів коштуватиме близько 144 грн, така ж ялина обійдеться в 160 грн.

Оптові продавці при цьому уточнюють, що в роздробі дерева будуть набагато дорожчими, бо в їх ціну закладається очікуваний прибуток, витрати на транспортування, оренду торгового майданчика.

В маркетах великих торгових мереж вже стартував продаж штучних новорічних дерев і прикрас. Найменше штучне дерево висотою 50 см коштує близько 100 грн, за високе (близько 3 м) продавці просять понад 10 тис. грн.

Як повідомлялося, попередніми роками Хмельницькому новорічні ялинки реаловували у 17 точках.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter