Новини
Суспільство

Хмельницький лідирує у рейтингу прозорості міст

У рейтингу прозорості 50-ти найбільших міст України найвищу кількість балів отримали Хмельницький, Вінниця і Сєвєродонецьк. Про це повідомляє Укрінформ.

Як зазначається, найдинамічніше покращення балів у 2019 році спостерігається у міста Хмельницький (+42 позиції). Аналогічні тенденції у міст Сєвєродонецьк (+29 позицій) та Мукачево (+28 позицій).

“Місто Хмельницький не просто визначили кращим серед 50 інших найбільших міст України, але й вказали на найдинамічніший ріст показників Хмельницького”, – коментують у міській раді.

Для створення рейтингу прозорості міст було досліджено 77 параметрів прозорості кожної міської ради. Бралися до уваги коефіцієнти: інформаційна політика, розпорядження майном територіальної громади, землекористування та будівельна політика, державні закупівлі, складання бюджету, адміністративні, комунальні та соціальні послуги тощо.

Також експерт МЦПД презентував рейтинг прозорості обласних рад України.

Так, до першої десятки прозорих областей входять Рівненська, Хмельницька, Вінницька, Волинська, Запорізька, Одеська, Київська, Івано-Франківська, Сумська та Чернігівська області.

Рейтинг «Прозорість та фінансове здоров’я міст та регіонів в Україні» провів Міжнародний центр перспективних досліджень у партнерстві з Інститутом економічних і соціальних реформ (INEKO). Ініціатива фінансується Офіційною підтримкою розвитку Словацької Республіки (SlovakAid).

Нагадаємо, Хмельницький опинився на 2 місці у рейтингу комфортності українських міст. 

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter