Новини
Суспільство

У Хмельницькому можуть змінити розклад продажу алкоголю

У міській раді обговорювали проект рішення, що стосується часових обмежень на продаж спиртного. Наразі купувати алкоголь у Хмельницькому можна з 11-ої до 22-ої години. Депутатам пропонують підтримати цю норму і надалі, йдеться в сюжеті МТРК “Місто”.

Підприємці, яких запросили на обговорення, мають власну на те точку зору. Кажуть — заборонами проблему не вирішити. Варто виховувати культуру вживання спиртного та боротися із самогоноварінням. 

“Продажем алкоголю займаюся з 2002 року, і я згідний, що алкоголь – це тягар нашого суспільства. Але не можна перекладати вину на підприємців, як це робить міська влада”, – вважає підприємець Володимир Гуменюк.

Рішення з визначенням часу для продажу приймалися міською радою раніше – у 2009 і 2017 роках. Підприємці кажуть, така заборона обмежує їхні права не тільки як суб’єктів господарювання, але й як громадян, яким кажуть, коли можна, а коли не можна купувати спиртне.

Попереднє рішення ради підприємці оскаржували у суді.”Ми дійшли до Вищого адміністративного суду, де було чітко вказано, що міська рада вийшла за межі своїх повноважень”, – наголосив підприємець Володимир Гуменюк.

Заступник міського голови Володимир Гончарук переконаний, влада повноважень не перевищила.

“Всі рішення чинні до того часу, поки відповідний орган не визнав, що вони були прийняті з порушеннями. Депутати прийняли це рішення від імені територіальної громади”, – пояснив Володимир Гончарук.

Усі зійшлися на тому, що варто разом з правоохоронцями посилити контроль за продавцями, які торгують алкоголем нелегально, у тому числі самогоном.

Зрештою, попри гостру дискусію, учасники стояли на своєму. Підприємці вимагали аргументувати, чому заборона саме в ці години.

“Ми продовжуємо попередні рішення, відповідно до нових змін до закону, які вступили силу”, – додав Володимир Гончарук.

Остаточне слово, коли купувати. чи не купувати спиртне, мають сказати депутати під час пленарного засідання чергової сесії.

Детальніше – у сюжеті МТРК “Місто”:

За яким розкладом містяни купуватимуть спиртне?

У міській раді обговорювали проект рішення, що стосується часових обмежень на продаж спиртного. Наразі купувати алкоголь у Хмельницькому можна з 11-ої до 22-ої години. Депутатам пропонують підтримати цю норму і надалі. Підприємці, яких запросили на обговорення, мають власну на те точку зору. Кажуть — заборонами проблему не вирішити. Варто виховувати культуру вживання спиртного та боротися із самогоноварінням. Які ще аргументи лунали “за” і “проти” — далі у матеріалі.#Хмельницький, #Хмельницька_міська_рада, #сесія, #зборона, #алкоголь, #підприємці, #торгівля, #акциз

Опубліковано МТРК "Місто" Середа, 20 листопада 2019 р.

Зазначимо, раніше у ході проведення операції «Акциз-2019» співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Хмельницькій області припинили функціонування підпільного цеху з розливу фальсифікованих алкогольних напоїв.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter