Новини
Суспільство

У Хмельницькому планують знову запустити колесо огляду

Попередньо вартість капітального ремонту колеса огляду у хмельницькому парку ім. М. Чекмана оцінили у 4,4 мільйона гривень. За ці кошти планують укріпити фундамент, встановити засклені кабінки, пофарбувати конструкцію, замінити деякі вузли механізму та двигун, а також підсвітити атракціон. Про це розповів під час громадського обговорення пропозицій до проекту бюджету міста Хмельницький на 2020 рік начальник управління ЖКГ Василь Новачок.

За словами Василя Новачка, в сусідніх Чернівцях колесо огляду приносить щороку близько 600 тисяч гривень чистого прибутку. Проте такий атракціон хмельницькому парку потрібан не лише для заробітку, а й для того, аби оживити по суті «мертву» зону парку ім. Чекмана.

«Якщо з’явиться нормальний атракціон, там можна буде встановити дитячий майданчик та лавочки, плюс, можливо, хтось, вигравши аукціон, поставить там кіоск з кавою. Тоді там з’являться люди. Бо у вихідні, коли приходиш до білого містка, доріжка в шість метрів шириною повністю забита людьми. Парк має площу 50 гектарів, а всі сидять на двох гектарах», – прокоментував Василь Новачок.

Читайте також: Кам’янець готує новорічну казку: що планують на свята

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм, у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter