Новини
Суспільство

Хмельницькі комунальники вивезли 17 вантажівок гілля з приватного сектору

Лише за один тиждень хмельницькі комунальники вивезли з приватного сектору 17 вантажівок гілля. На полігоні його подрібнять. Суху щепу віддадуть для опалення міських закладів, а вологою деревиною посиплять сміттєзвалище. Про це йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

Цю машину працівники хмельницького полігону жартома називають “м’ясорубкою”.  Вона подрібнює гілля на щепу. Цієї осені машину почали вмикати частіше, бо починаючи з листопада, комунальники збирають гілля у приватному секторі і везуть на сміттєзвалище. Це передбачено спеціальною програмою поводження з відходами.

“У чому плюс – гілля не валяється у місті, і друге – ця гілка зібрана окремо і може бути передрібнена”, – каже начальник міського управління ЖКГ Василь Новачок.

Подрібнену вологу щепу висипають на полігон замість ґрунту, сухою опалюють міські заклади.

“Я здивований, що жителі так швидко відреагували”, – додає Василь Новачок.

Вивозять відходи з тих житлових масивів, де стара одноповерхова забудова, і які поділені на квартали. Саме в квартальних можна дізнатись графік руху вантажівок. Вони їздять у перший тиждень кожного місяця. Деревину треба акуратно зв’язати і винести за межі подвір’я.

“Діаметром гілка має бути до 10 сантиметрів. Щоб не було дроту, усякого металу”, – пояснює майстер полігону Едуард Дашевський.

Грошей за вивезення комунальники з хмельничан не беруть. За словами Василя Новачка, це роблять, щоб місто було чистим. Як він додає, гілки не варто приносити на сміттєві майданчики. За це можуть і оштрафувати.

Детальніше – у сюжеті МТРК “Місто”:

Гілля переробляють на щепу

17 вантажівок гілля лише за один тиждень вивезли комунальники з приватного сектору. На полігоні його подрібнять. Суху щепу віддадуть для опалення міських закладів, а вологою деревиною посиплять сміттєзвалище. Віддати гілля на переробку власники приватних будинків можуть у перший тиждень кожного місяця. Деревину треба акуратно зв’язати і винести за межі подвір’я. Грошей за вивезення комунальники з хмельничан не беруть.#Хмельницький, #зелені_відходи, #гілля, #переробка, #щепа

Опубліковано МТРК "Місто" Пʼятниця, 22 листопада 2019 р.

Нагадаємо, за останні два роки в рамках програми поводження із побутовими відходами у Хмельницькому придбали та встановили 388 євроконтейнерів.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter