Новини
Події

Новий голова Хмельницької ОДА розповів про головні пріоритети своєї роботи

Інформація про те, хто, швидше за все, очолить Хмельницьку обласну державну адміністрацію, з’явилася у мережі ще наприкінці жовтня. Остаточним кандидатом, погодженим кабінетом Міністрів України, тоді назвали Дмитра Габінета. Минув майже місяць, і сьогодні, 22 листопада, громаді Хмельниччини нарешті представили нового керманича.

Представлення відбулося у сесійній залі Хмельницької ОДА, де зібралися депутати, міські голови райцентрів області. Приїхав підтримати нового очільника ХОДА і народний депутат Микола Стефанчук, помічником-консультантом якого був Дмитро Габінет. Присутній був у залі також Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Представив громаді нового голову Хмельницької ОДА перший заступник Керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов.

Дмитро Габінет у короткій промові зазначив, що нова посада для нього – справжній виклик та випробування.

«Вже понад 20 років ми перебуваємо в стані війни. Вже понад 20 років звичайний громадянин України намагається боротися з корупцією, несправедливістю, безправ’ям. І головний наслідок поразки – це зневіра. Зневіра пересічного українця. Зневіра в перспективах держави. І саме ця зневіра разом з економічними проблемами штовхає людей виїздити на постійне місце проживання за кордон та за останні копійки відправляти дітей на навчання також за кордон», – зазначив Дмитро Габінет.

За словами нового очільника Хмельниччини, він не хоче воювати, бо є мирною людиною. Тому, розпочинаючи свою діяльність у цілком новій сфері, визначив для себе основним пріоритетом покращення життя кожного пересічного мешканця Хмельниччини.

«Я вважаю, що цілком реально їздити по нормальних дорогах, а не заздрити вінничанам чи житомирянам. Цілком реально пожвавити виробництво сільськогосподарської продукції, в тому числі, шляхом оптимізації використання земель сільськогосподарського призначення. Створити підґрунтя для залучення іноземних інвестицій. Так само цілком реально розкрити справжній туристичний потенціал Хмельниччини, перетворивши область на туристичну Мекку не лише для українців, а й для мешканців ближнього та дальнього зарубіжжя», – сказав Дмитро Габінет.

Хто увійде до команди нового очільника Хмельниччини, наразі залишається таємницею. Щоправда, Микола Стефанчук, відповідаючи на запитання журналістів, дав зрозуміти, що йому імена відомі, проте називати їх він вважає некоректним. Натякнув лише, що в новій команді ми побачимо випускників Хмельницького університету управління та права.

Читайте також: «Війна» за храм: на Хмельниччині церкву ділять через суд

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter