Новини
Суспільство

Нагородили військовослужбовця, котрий врятував від знущань собаку на Хмельниччині

Військовослужбовець, котрий врятував від знущань собаку на Хмельниччині, отримав цінні подарунки від Нацполіції. Про це повідомили на сторінці МВС у Фейсбуці.

Сьогодні, 23 листопада, Голова Національної поліції України Ігор Клименко та заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко вручили військовослужбовцю і його дружині подяку та цінні подарунки – годинники.

Вчинок військовослужбовця, який, помітивши, як чоловік тягне за автомобілем прив’язаного пса, кинувся на допомогу, нікого не залишив байдужим. Старший сержант відразу наздогнав машину і разом із дружиною почав рятувати собаку. Про цю подію вони також відразу повідомили правоохоронцям, які розпочали кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами.

«Дякую вам за людяність і за милосердя. Я думаю, що всі громадяни України мають брати з вас приклад, адже тільки разом ми зможемо побороти несправедливість і жорстокість», – із такими словами звернувся до подружжя глава Нацполіції.

Нагадаємо, подія, яку вже декілька днів обговорюють не лише на Хмельниччині, а й в Україні та навіть за її межами, сталася неподалік від села Кузьмин Красилівського району Хмельницької області. Чоловік, в якому пізніше впізнали директора Державного архіву Хмельницької області Володимира Байдича, тягнув дорогою прив’язаного до багажника собаку. Зупинив його водій, який їхав назустріч і побачив знущання над твариною. Свій вчинок чиновник пояснив тим, що таким чином він хотів покарати собаку, який покусав його матір.

Щодо Володимира Байдича підготовлений проект підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 299 Кримінального кодексу України – «Жорстоке поводження з тваринами». Якщо прокуратура визнає, що цей злочин кваліфікується за частиною третьою зазначеної статті – жорстоке поводження з твариною вчинено з особливою жорстокістю, то директор архіву може отримати від 5 до 8 років позбавлення волі. В тому разі, якщо лише за першою частиною – він отримає або арешт до 6 місяців, або умовний термін до 3-х років.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter