Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому запустять ще один тролейбусний маршрут та відкриють нові зупинки

Запуск нового тролейбусного маршруту №4 сполученням «Катіон – Ракове» підтримали вчора члени виконкому Хмельницької міської ради.

Новий маршрут має декілька особливостей. Він пролягатиме через вулиці, на яких немає електричних мереж для звичайних тролейбусів. Тому планується, що на четвертому маршруті працюватимуть закуплені для Хмельницького машини на автономному ходу, які можуть рухатися без підключення до дротів на відстань  до 15 кілометрів.

Крім того, маршрут №4 проходитиме через вулиці Тернопільську, Кам’янецьку, Купріна, Красовського, Чорновола та Довженка. Тож фактично новий маршрут об’єднає три мікрорайони міста: Південно-Західний, Дубове та Ракове.

Перш ніж запускати новий маршрут, потрібно завершити навчання водіїв, які ще не знайомі з новими машинами, та провести необхідні заходи, зокрема, обкатку нових тролейбусів.

Орієнтовно новий маршрут запрацює в середині грудня.

Також на засіденні виконкому підтримали проект рішення про введення в експлуатацію нових зупинок громадського транспорту. Зупинка “Ринок”, збудована за рахунок інвесторів, розташовується на Старокостянтинівському шосе (напрямок руху – в бік вулиці Шевченка). Зупинку “Катіон” з облаштованою заїзною кишенею введуть в експлуатацію на вулиці Тернопільській.

Читайте також: Хмельницькі комунальники власними силами капітально відремонтували тролейбус

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм, у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter