Новини
Суспільство

Місто на Хмельниччині отримало сучасний автомобіль екстреної медицини

Сьогодні, 3 грудня, Нетішинська підстанція екстреної медичної допомоги поповнилась сучасним автомобілем «Ситроен», який має все необхідне новітнє обладнання для надання екстреної медичної допомоги. Автомобіль готовий до експлуатації, застрахований, 2019 року випуску, класу «Б», повідомляє прес-служба Нетішинського виконачого комітету міської ради.

Загалом для Хмельниччини було виділено чотири автомобілі медичної допомоги : два «Пежо» і два «Ситроени».

За словами депутата обласної ради Івана Гладуняка, великою проблемою було те, що в місті, де розташована АЕС, не було сучасного автомобіля швидкої допомоги.

На сьогодні ця проблема вирішена. Екстрена допомога буде надаватись хворим не тільки на території міста чи в межах обслуговування, а й тим хворим, яких потрібно доправити до Хмельницького чи Києва, – зазначив Іван Гладуняк.

«Ситроен» вирушить на виклики через декілька днів, адже спочатку потрібно протерти, прокрути, змастити всі його механізми, ознайомитися з медичним обладнанням.

Нетішинська підстанція екстреної медичної допомоги, маючи штат близько 40 чоловік (одна лікарська і дві фельдшерські бригади), обслуговує не тільки Нетішин, а й навколишні села:  Старий Кривин, Новий Кривин, Лисиче, Потереба, Дідова Гора, Комарівка.

Читайте також: У Хмельницькому стартувала кампанія з вакцинації проти дифтерії

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter