Новини
Культура

Хмельничанам представили фото-проєкт «Пам’ятай Майдан!»

У музеї історії міста Хмельницького 3 грудня відбувся вернісаж авторської фотовиставки Олександра Сліпченка «Пам’ятай Майдан!» В експозиції виставки автор представив історичні світлини, зроблені з перших днів «Революції Гідності».

За словами пана Сліпченка, початок Євромайдану митець побачив з власного вікна. І, зрозумівши, що у рідній країні відбуваються історичні події, не зміг стояти осторонь і рушив разом з фотоапаратом у вир подій.

З вікна я бачив людей, барикади, рух БТРів. Тоді прийшло розуміння, що в країні відбуваються історичні зміни. Саме тому не зміг просто сидіти вдома та спостерігати за всім з екрану телевізора. Озброївшись простою «мильницею», вирішив зафіксувати власний погляд на героїв і події».

Фотохудожник народився у Луцьку, але у 19 років переїхав до Хмельницького, де прожив 20 років. Фотографією зацікавився ще у дитинстві, але завжди вважав себе аматором. Цьогоріч Олександр Сліпченко вже мав досвід участі у  портфоліо-рев’ю і, надихнувшись такою подією, остаточно вирішив створити авторський проект у Хмельницькому.

Більшість світлин, представлених на виставці, – панорамні, що створює в глядача відчуття присутності в революційних реаліях 5-річної давнини.

Свої особисті враження від фото-проекту висловила директорка музею Галина Барабаш. За словами музейниці, історія Майдану у кожного своя – з болем та втратами, почуттями смутку та гордості за героїв. Проте сама назва «Пам’ятай Майдан!» підштовхує кожного з нас до переосмислення подій революції та особистого внеску в неї, до збереження пам’яті сьогодні й передачі її прийдешнім поколінням.

Підсумком події стали дискусія автора, учасників подій Євромайдану з учнівською молоддю міста на тему «Феномен Майдану».

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм, у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter