Новини
Суспільство

Хмельничани вистоюють годинні черги, аби передати покази лічильників

Щомісяця, особливо в першій його дні, у сервісному центрі ПАТ «Хмельницькгаз» збираються величезні черги. Хмельничани, переважно, літні, приходять сюди, аби подати покази лічильників. Містяни скаржаться: передавати цифри можна тільки по телефону, додзвонитися за якими неможливо – лінії весь час зайняті.

Прес-секретарка «Хмельницькгазу» Леся Андрейко каже: така ситуація виникає через те, що люди пенсійного віку неохоче користуються онлайн-сервісами товариства:

«Створюється величезна напруга, збирається до тисячі людей, люди погано почуваються, працівникам доводиться викликати «швидку допомогу». Крім того, менеджери центрів не можуть нормально працювати».

У черзі хмельничанам доводиться проводити годину і більше. За їх словами, такі черги збираються тут на початку кожного місяця, особливо – в опалювальний період. Нарікають люди і на те, що процедура передачі показів по телефону дуже довга та складна – доводиться вислуховувати чимало інформації, в якій літні люди губляться і забувають, на які кнопки потрібно натискати.

Щоб подати показники, існує 10 онлайн-сервісів. У деякі години телефонна лінія може бути перевантажена. За словами-прес-секретарки «Хмельницькгазу»,  споживачі скаржаться, що о 8-9 ранку не можуть додзвонитися до контакт-центру:

«Моя порада – не телефонуйте зранку, дочекайтеся 6-7 вечора, коли лінія розвантажиться. А після восьмої вечора включається автоматична система».

Пенсіонери ж розповідають: сучасні методи зв’язку їм опанувати важко, тому змушені приходити в сервісний центр особисто.

До слова, у сервісних центрах відбуваються навчання та акції, які дозволяють ознайомитися з різними методами подачі показників, не входячи з дому.

Детальніше – у сюжеті UA: Поділля

Читайте також: Як будинки у Хмельницькому стають енергоефективними

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter