Новини
Суспільство

Комбату з Хмельниччини посмертно присвоїли звання Героя України

Полеглому на Донбасі військовослужбовцю з Хмельниччини комбату майору Андрію Жуку (позивний «Мауглі») присвоїли почесне звання Герой України. Відповідний Указ підписав Президент України Володимир Зеленський.

“За виняткову мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі постановляю: присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» ЖУКУ Андрію Сергійовичу — майору (посмертно)”, – йдеться у тексті Указу.

Нагадаємо, командир 3-го батальйону 72-ої окремої механізованої бригади Андрій Жук загинув 27 травня 2016 року на Донеччині внаслідок бойового зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою бойовиків на Донбасі. Українські воїни потрапили в засідку терористів під Волновахою. 

36-річний командиром із позивним “Мауглі” Андрій Жук був кадровим військовослужбовцем. До 2014 року служив прикордонником, а з початком бойових дій став до лав Збройних сил. Побратими кажуть, він був блискучим військовим, хотів зробити кар’єру в армії, стати генералом. 

Герой навчався у школах Кам’янки та Станова Городоцького району, а потім став військовим, вступивши та закінчився Національну академію Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

Президент України Петро Порошенко нагородив Андрія Жука орденом Богдана Хмельницького І ступеня Жука Андрія Сергійовича – посмертно.

Нагадаємо, загиблому комбату “Мауглі” з Хмельниччини встановили пам’ятник під Волновахою.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter