Новини
Екологія

На Хмельниччині зарибили річку Хомору, щоб врятувати її від забруднення

Задля покращення екологічного стану річки Хомора 3 грудня відбулось планове проведення зариблення товстолобом та коропом 100 метрів вище скиду зворотних вод ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика – Україна». Про це повідомляють у Полонській міській ОТГ.

“Зариблення відбулось у присутності комісії, до складу якої увійшли представники Департаменту природних ресурсів та екології Хмельницької ОДА, Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області, Полонської міської ради і районної державної адміністрації, а також підприємці”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це допоможе покращити стан річки, а саме зменшить кількість надлишкової водної рослинності у весняно-літній період. У 2020 році керівництвом підприємства планується повторне зариблення.

Нагадаємо, уже не перший рік під пильною увагою громадськості та екологів знаходяться річки Хомора і Случ, що протікають у Хмельницькій та Житомирській областях. Питання щодо стану річок виникло більше чотирьох років тому, коли місцеві жителі та екологи зафіксували масове забруднення річки і, як наслідок, загибель риби на території Житомирської області.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter