Новини
Суспільство

Відділ поліції на Хмельниччині перевірили на дотримання прав людини

Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Хмельницькій області Оксана Кізаєва, регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Ольга Осередчук та громадський монітор Оксана Банкова відвідали з візитом Красилівський відділ поліції ГУНП в Хмельницькій області.

У Красилівському відділі поліції не дотримуються права осіб з обмеженими фізичними можливостями. Будівля відділу поліції не обладнана пандусом, кнопка виклику відсутня.

У приміщенні відділу поліції відсутня кімната для проведення слідчих дій, а слідчі дії здійснюються слідчими у своїх кабінетах. Недолік, на який зауважила моніторингова група, а саме відсутність на дверях частини службових кабінетів табличок із зазначенням посад та прізвищ працівників, які в них працюють, було частково усунуто до завершення візиту.

Основні порушення, які виявила моніторингова група у відділі поліції, стосуються ведення облікової документації. Так, були виявлені порушення вимог нормативних документів щодо ведення протягом 2019 року журналу обліку доставлених, відвідувачів та запрошених, наявні розбіжності у журналі інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. У протоколах затримання осіб за підозрою у вчиненні злочину, не завжди зазначається місце та час фактичного затримання. Натомість зазначається, що затримання було здійснено у приміщенні відділення поліції.

За результатами моніторингу будуть направлені відповідні звіти із рекомендаціями щодо усунення виявлених порушень.

Читайте також: У Красилові шукають хуліганів, які пошкодили фотозону

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter