Новини
Культура

У Хмельницькому художньому музеї відкрили виставку талановитої молоді

Понад дві сотні мистецьких робіт представили у Хмельницькому обласному художньому музеї. Виставка робіт учасників мистецького конкурсу імені Людмили та Миколи Мазурів «Подільська палітра» об’єднала у музеї громаду юних та вже визнаних митців, викладачів, батьків, представників міської та обласної влади.

Конкурс цьогоріч святкує своє двадцятиліття. Мистецьке змагання вже кілька років проводиться у два тури. Так, учасники трьох вікових категорій – 6-9, 10-12 та 13-16 років надсилають свої роботи до участі в першому турі. По цих вікових категоріях визначаються по троє лауреатів. Для старших митців, віком від 17 до 25 років, передбачений другий відбірковий тур. Тут нагороджується по одному переможцю у чотирьох номінаціях: живопис, графіка, скульптура та декоративно-прикладне мистецтво.

До участі у 20-му, ювілейному арт-змаганні учні художніх шкіл, класів інших навчально-виховних установ надіслали 257 робіт. З них до першого туру потрапили 227 робіт 189 учасників з 16 навчально-виховних закладів міста та області. Результати по другому туру визначали серед 30 робіт 28 учасників.

Свіжі мистецькі таланти були нагороджені пам’ятними дипломами, грамотами та цінними арт-подарунками.

Конкурс був заснований у 2000 році головним редактором газети «Проскурів» Богданом Теленьком на честь подільської мисткині Людмили Мазур. Після смерті її чоловіка – художника, скульптора та викладача Миколи Мазура – арт-змагання перейменували в обласний мистецький конкурс імені Людмили та Миколи Мазурів «Подільська палітра».

Сьогодні це змагання є практичною платформою презентації розквіту місцевої спільноти юних митців та шансом заявити про себе та свій талант змалечку у рідному Поділлі.

Графічні, живописні роботи, скульптури та вироби декоративно-прикладного мистецтва сповнені дитячою безмежно фантазією, насичені яскравою палітрою кольорів та несуть виключно позитивні емоції.

Окремої уваги заслуговують роботи лауреатів, відібрані за 20 років з фондової колекції, які експонуються в окремому залі.

Переглянути виставку «Подільська палітра» хмельничани та гості міста можуть до кінця січня у Хмельницькому обласному художньому музеї.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter