Новини
Освіта

Учні сільської школи на Хмельниччині більше не навчатимуться у халупі

Учні школи у селі Корчик Шепетівського району навчання у другому півріччі розпочнуть у новому шкільному корпусі. Наразі роботи у новобудові на завершальному етапі. Про це повідомив голова Шепетівської райдержадміністрації Віталій Бузиль.

Епопея зі зведенням нового корпусу у селі Корчик триває від 1991 року. Відтоді приміщення добудовували потроху. І поки доходила черга до чергового етапу, вже збудоване встигало частково зруйнуватися. Весь цей час діти села Корчик та ще двох сіл змушені були навчатися у двох корпусах, зведених після Другої світової війни. Стіни й стеля у старих приміщеннях потріскалися, на вікна у зимовий період натягують целофанову плівку – аби захиститися від холоду. У туалет старші діти ходять на вулицю. Молодшим – ставлять горщики. Загальний знос приміщення становить 85%.

Протягом чверть століття замовником робіт була місцева сільська рада. Від 2016 року – Служба єдиного замовника Хмельницької  облдержадміністрації. Наразі дороговартісний проєкт розбили на два етапи. Перший – на завершальній стадії. А відтак, найвірогідніше, вже після зимових канікул тутешні школярі навчатимуться у гідних умовах.

«Нині повністю зроблена каналізація, водопостачання, очисні споруди. Другий поверх фактично вже завершений. Стіни пофарбовані. Лишилося зробити підвісну стелю типу «Армстронг». Перший поверх – на фінальній стадії. Завершується шпаклювання, попереду – фарбування. Плитка у санвузлах покладена. Радіатори системи опалення змонтовані. Умивальники та унітази придбані, але ще не встановлені», – розповідає Віталій Бузиль.

За словами директора ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника» Андрія Колесніка, для завершення будівництва школи на першому етапі передбачено майже 12,5 мільйона гривень з Державного фонду регіонального розвитку. Ще понад мільйон гривень – співфінансування району. На другому етапі у школі планують обладнати спортзалу та завершити благоустрій території. Невдовзі другій частині проєкту мають надати оцінку у ДП «Укрдержекспертиза». Тоді і визначать остаточну вартість робіт.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter