Новини
Здоров’я

У Хмельницькій міській лікарні встановили нові кардіомонітори: подробиці

Новостворене відділення для надання медичної допомоги хворим на інсульт Хмельницької міської лікарні отримало 12 нових кардіомоніторів та інше обладнання, вартістю два мільйони гривень. Про це повідомив тимчасово виконуючий обов’язки головного лікаря Хмельницької міської лікарні Михайло Соболь, передає Суспільне.

За словами лікаря, кошти, на які закуплено апаратуру, надійшли за субвенцією з державного бюджету.

У блоці інтенсивної терапії відділення для надання медичної допомоги хворим на інсульт у важкому стані перебувають пацієнти з порушенням мозкового кровообігу. Біля кожного пацієнта працюють нові кардіомонітори, які цілодобово видають на дисплеї інформацію про стан хворого.

“Кардіомонітори, якими оснащене це відділення, вони сигналізують на даний час показники, тиску, пульсу, показники насичення крові киснем, суторація, і ми встановлюємо межі, параметри, які постійно моніторуються і коли виходять показники за межі, або низький тиск, або високий, або чистота пульсу виходить за межі, або насичення кисню недостатнє, або з’являється аритмія серцева, монітор зразу сигналізує про це”, – каже завідувач неврологічним відділенням№1 Ігор Михайлюк

Моніторування проводиться в автоматичному режимі, і якщо є якась критична зміна в показниках, сигнал відразу подається на пост медсестри, де розташований центральний монітор, розповідає завідувач неврологічним відділенням №1, Ігор Михалюк.

У відділенні встановили й новий апарат штучного дихання. Перші три дні лікування у відділенні медичної допомоги хворим на інсульт відбувається за рахунок коштів з міського бюджету.

Детальніше – у сюжеті Суспільного:

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter