Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому відремонтували 13 км доріг

У Хмельницькому в 2019 році 8 кілометрів відремонтували капітально, і ще майже 5 — суцільним методом. В році, що минає, на оновлення хмельницьких доріг витратили понад 100 мільйонів гривень, йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

Свіжий асфальт з’явився не лише на великих магістралях, як Бандери чи Старокостянтинівське шосе. Якісне покриття тепер мають колись щебеневі і майже зруйновані вулиці Цегельна, Бузька, Смотрицького. 

Приміром, капітальний ремонт вулиці Бузької коштував міському бюджету понад мільйон гривень. Тут нове покриття, за яке місцеві її жартома називають вулицею відпочинку.

“Увечері тут всі діти приходять з самокатами, велосипедами”, – ділиться місцевий мешканець.

От вулиця Цегельна в мікрорайоні Дубове у 2019 році теж вперше капітально відремонтована. Ще один об’єкт 200 метрів міжквартальної дороги в Озерній. Дочекалися ремонту і в Ружичній.

У році, що минає, на капремонт доріг Хмельницького витратили майже 80 мільйонів гривень.

“Якщо взяти ближнє Ракове, там практично не залишилось незаасфальтованих вулиць. Тобто цілий мікрорайон має нормальне асфальтобетонне покриття”, – розповів начальник управління ЖКГ Василь Новачок.

За словами міського голови, дешевший ремонт суцільним методом. На це витратили 40 млн грн. Найбільший обсяг роботи був на вулиці Бандери. Хмельничани задоволені і вдячні.

Загальна протяжність доріг у Хмельницькому – понад 400 кілометрів. Деякі з них зазнали лише поточного ремонту. Відмовитися від нього неможливо, адже він рятує покриття від подальшого руйнування.

Згідно з муніципальним опитуванням, яке нещодавно проводила соціологічна група “Рейтинг”, за якістю доріг Хмельницький — третій в Україні.

Детальніше – у сюжеті МТРК “Місто”:

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter