Новини
Суспільство

Лісгосп на Хмельниччині запроваджує електронний облік деревини

На стадії завершення впровадження електронного обліку деревини підприємство Міноборони – Шепетівський військовий лісгосп. Про це повідомляє Прес-служба Хмельницького ОУЛМГ.

Тут вже підготовлено спеціалістів, які будуть займатися електронним обліком. Придбано необхідну техніку: мобільний принтер, переносні кишенькові комп’ютери (КПК), молотки для маркування деревини. Укладено договір на програмне забезпечення.

Певні роботи здійснюють окремі лісокомунальні підприємства. Зокрема, є інформація, що Деражнянське лісокомунальне підприємство «Флора», Дунаєвецьке – «Лісовик», Кам’янець-Подільське – «Надра Кам’янеччини», Летичівський спецлісгосп вже також готуються придбати необхідні техніку й обладнання для впровадження електронного обліку, готують спеціалістів для роботи в цьому напрямку, укладають договори про впровадження програмного забезпечення.

Зазначимо, електронний облік покликаний оптимізувати облік виробничих процесів на лісогосподарських підприємствах, підвищити контроль за рухом лісопродукції, скоротити час оформлення документів і, головне, сприяти боротьбі з незаконними рубками та приведенню ринку лісової продукції до вимог Європейського Союзу.

Нагадаємо, вперше в Україні у Славутському лісгоспі створюється потужний комплекс з вирощування сіянців із закритою кореневою системою. 

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter