Новини
Події

Різдвяний бал у Хмельницькому: свято танцю, краси та шляхетності (ФОТО, ВІДЕО)

Суботнього вечора 21 грудня у приміщенні Хмельницької обласної філармонії було гамірно, яскраво та певною мірою урочисто. Тут влаштували перший у Хмельницькому дитячий різдвяний благодійний бал. Він мав реалізувати одразу дві мети: урізноманітнити культурне життя міста та посприяти благодійності.

Свято розгорнулося одразу на двох площинах культурного закладу. На першому поверсі, у холі, розташувалися яскраві фото-зони, де всі охочі могли зробити світлини на пам’ять. Посмакувати кавою, чаєм та солодощами. Отримати портрет від хмельницької ілюстраторки. Там же можна було поповнити скриньку, передавши гроші на благодійність.

Саме ж дійство танцю проходило на другому поверсі, в органній залі. Участь у заході взяло, за словами організаторів, близько 400 хмельничан. На паркет вийшли 29 пар юних танцюристів віком від 6 до 16 років. Організатором першого хмельницького різдвяного балу виступила громадська організація «Арт Простір «Інновації» за сприяння влади міста.

Юні дебютанти, звісно, хвилювалися перед першою такою масштабною подією у своєму житті, адже всі танцюристи – не професійні артисти. Протягом майже трьох місяців вони ходили на репетиції, вчилися мистецтва старовинного танцю, аби зрештою показати свою майстерність та долучитися до шляхетної справи. Ще більше хвилювалися батьки, особливо – батьки найменших.

Програма балу була різноманітна та насичена. Гості мали змогу побачити, як діти виконують такі танці як полонез, вальс, полька тощо. Також малеча показували костюмовані номери за мотивами відомих казок. Крім того, серед присутніх влаштували лотерею з призами. Родзинкою вечора стали запрошені гості, серед яких – переможець шоу «Танці з Зірками» Сергій Костецький.

Певною мірою підсумовуючи вечір танцю, Хмельницький міський голова зазначив, що у місті наразі немає відповідного залу для проведення таких заходів. А ось попит на такі заходи – є. Тому й пообіцяв, що влада міста докладатиме зусиль, аби таке приміщення у місті з’явилося. А ще міський голова, який прийшов на захід просто роботи у робочому костюмі, розповів, що у нього, як виявилося, немає відповідного «бального» вбрання, і пообіцяв, що до наступного балу обов’язково подбає, аби воно у нього в гардеробі з’явилося.

Кошти, зібрані від продажу квитків на благодійний різдвяний бал, передадуть Благодійному Фонду «Карітас». Вони підуть на придбання ліцензійної методики для роботи з дітьми-аутистами.

Читайте також: На порятунок дитини у Хмельницькому зібрали майже 100 тисяч гривень

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter