Новини
Події

Рибні браконьєри обкрадають водойми Хмельниччини

Із 17 до 24 грудня 2019 року державні інспектори зафіксували 23 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Про це повідомляє прес-служба Хмельницького рибоохоронного патруля.

За цей період склали сім протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП, чотири – за ч. 3 ст. 85 КУпАП та п’ять – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Оформлено сім актів виявлення та вилучення безгосподарського майна, згідно з якими вилучено 45 од. заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучили 103 кг водних біоресурсів та шість заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 595 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 3 009 грн», – повідомив в.о. керівника рибоохоронного патруля Олег Атаманчук.

Наприклад, 20 листопада державні інспектори викрили чоловіка, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – сіткою. Інцидент стався на р. Іква, поблизу с. Теліжинці Старосинявського району. Порушник виловив 6 екз. окуня, 2 екз. ляща та по 1 екз. червонопірки і карася сріблястого. Збитки, завдані водним біоресурсам, становлять 527 грн.

23 листопада рейдова група зафіксувала аналогічне порушення. Інцидент стався на кар’єрі Стариця-1, поблизу м. Нетішин Славутського району. У громадян вилучено 4 сітки та водні біоресурси (21 екз. плітки та 2 екз. ляща). Завдано збитків у розмірі 2 125 грн.

На осіб складено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено. Матеріали справи готуються для передачі до судів за місцем скоєння правопорушення.

Впродовж тижня державні інспектори виявляли продаж водних біоресурсів без документів на ринках області. Із порушеннями торгували у м. Нетішин, смт Стара Синява та смт Летичів.

На всіх порушників складені протоколи про адміністративні правопорушення ст. 88-1 КУпАП. Матеріали справ готуються для передачі до судів за місцем скоєння правопорушення.

Хмельницький рибоохоронний патруль нагадує, що на Хмельниччині діє осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах та заборона на вилов раків у всіх водних об’єктах області.

Раніше Хмельницький рибоохоронний патруль порубав та порізав 15 кілометрів сіток.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter