Новини
Суспільство

У Славуті майже всемеро збільшили орендну плату за землю

Розмір орендної плати за використання землі у м. Славута збільшено майже всемеро після втручання прокуратури. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як повідомив перший заступник керівника Шепетівської місцевої прокуратури Олександр Базан, на підставі договору оренди земельної ділянки одному із товариств надано 6 тис. кв м землі для будівництва та обслуговування будівель громадської забудови. Фактично ж на вказаній ділянці розташовані приміщення АЗС, а тому і цільове призначення землі має бути іншим.

“Внаслідок невідповідності коефіцієнтів, що характеризують функціональне використання землі, орендні платежі суттєво занижені та бюджет територіальної громади недоотримує значні кошти”, – пояснили у прокуратурі.

Прокуратура ініціювала питання про приведення передбаченої договором орендної плати у відповідність до вимог чинного законодавства. Відтак, було змінено цільове призначення земельної ділянки та укладено додаткову угоду, якою нормативну грошову оцінку збільшено до 4,9 млн грн, а розмір плати за землю – з 60 тис грн до 400 тис грн.

Нагадаємо, завдяки спільній роботі прокуратури області та місцевих прокуратур були виявлені численні факти використання земель сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності за заниженими розмірами орендної плати.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter