Новини
Події

Голова Хмельницької ОДА зустрівся з керівниками релігійних громад області

Голова Хмельницької обласної адміністрації Дмитро Габінет зустрівся з керівниками релігійних громад області. Мета цієї зустрічі – знайомство та обговорення питання державно-церковних стосунків на Хмельниччині, повідомляє прес-служба Хмельницької ОДА.

Очільник області зауважив, що вважає єдино правильною позицією, коли церква є відокремленою від держави, а держава – від церкви. Також Дмитро Габінет наголосив на готовності держави захищати права і законні інтереси всіх релігійних організацій, сприяти встановленню відносин взаємної релігійної і світоглядної терпимості й поваги між віруючими різних віросповідань.

“Держава не має втручатися в справи церковні. Так само як люди, що служать Богу, не мають втручатися в політичні процеси”, – зазначив очільник адміністрації.

Сьогоднішня зустріч мала на меті знайомство з усіма представниками духовенства.

“Я запросив вас, щоб ви стали основними комунікаторами і донесли думку своїх прихожан до нас, – сказав Дмитро Габінет. – Якщо ви знаєте про певні проблеми та маєте бачення щодо їх вирішення – приходьте. Усі пропозиції змін до чинного законодавства релігійної сфери я обов’язково донесу до наших законотворців”.

Голова адміністрації впевнений, що такий формат співпраці буде ефективним та наголосив на необхідності подібних зустрічей у майбутньому. Завдяки цьому, вважає він, будь-які питання релігійної тематики, які виникатимуть на Хмельниччині, будуть вирішуватися мирно та спокійно.

Нагадаємо, завтра у Полонному освятять та відкриють новозбудований храм – церкву Пресвятої Трійці.Урочисту літургію очолить митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter