Новини
Суспільство

Жінки мають право на владу: у Хмельницькому провели тематичний форум

У Хмельницькому зібралися депутатки міських, селищних рад та ОТГ, громадські діячки та активістки, щоби обговорити тонкощі роботи жінок у політиці та перешкоди, з якими дівчата стикаються через стать. Про це повідомляє tv7plus.com.

Незважаючи на те, що жінки формально отримали рівний із чоловіками статус, де-факто вони продовжують піддаватися дискримінації у різних сферах, зокрема і в політиці. Хмельницька гендерна рада продовжує навчати жінок лідерству та мотивувати на кроки у політику.

“Говоримо про менторство, лідерство. Обговорюємо, які мають бути інституційні механізми для того, щоб мотивувати дівчат іти в політику”, – розповіла голова ГО “Тепло рідних сердець” Леся Стебло.

Україна вже зробила великий крок для гендерної рівності – у новообраному українському парламенті стало значно більше жінок-депутаток. 

Хмельницькі ж дівчата також пробують себе у ролі політикинь, працюють помічницями депутатів та починають вибудовувати політичну кар’єру.

Депутатка обласної ради Інна Ящук каже, запит в молоді щодо політичного життя є дуже великий. Тому так важливо змалечку розвивати в них лідерські якості. За словами депутатки, дитина у сім’ї повинна бачити рівноправні, партнерські стосунки між батьками і тоді в майбутньому вона розумітиме, що її цінять за її професійність, а не стать.

Детальніше – у сюжеті ТВ7+:

Раніше повідомлялося, що в Хмельницькому планують створити Центр гендерної компетентності сектору безпеки і оборони. 

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter