Новини
Кримінал

У Хмельницькому п’яний водій вчинив ДТП і намагався підкупити патрульного

У Хмельницькому судитимуть 33-річного водія, який вчинив ДТП у стані алкогольного сп’яніння та намагався відкупитись від патрульного. Про це повідомили у поліції області.

Зазначається, що чоловік наполегливо пропонував інспектору патрульної поліції 2 тисячі гривень, щоб той не складав на нього адмінпротоколи за вчинення ДТП та керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Поліцейський одразу викликав на місце слідчо-оперативну групу. 

За фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Наразі матеріали провадження вже скеровано на розгляд Хмельницького міськрайонного суду.

Аварія сталась ще 15 квітня 2019 року в обласному центрі. Близько 21.00 години на спецлінію «102» надійшла інформація про те, що на перехресті вулиць Інститутська та Молодіжна водій автомобіля «Audi» здійснив наїзд на дорожній знак «Пішохідний перехід» та перебуває за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Перевірка водія за допомогою приладу «Драгер» показала, що він справді кермував напідпитку — 2,18 проміле, що в 11 разів перевищує допустиму норму.

Щоб уникнути складання адмінпротоколів за вчинення ДТП та керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння, водій запропонував патрульному неправомірну вигоду в розмірі 2 тисячі гривень. Поліцейський одразу попередив порушника, що за такі пропозиції передбачена кримінальна відповідальність, проте той продовжив наполягати на своєму.

Наразі слідчий відділ Хмельницького відділу поліції уже закінчив досудове розслідування. Матеріали кримінального провадження скеровано на розгляд Хмельницького міськрайонного суду.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter