Новини
Кримінал

У військового з Хмельницького, якого підозрюють в хабарництві, суд арештував майно

Хмельницький суд арештував майно, яке належить колишньому начальнику квартирно-експлуатаційного відділу полковнику Петру Хохуну, підозрюваному у вчиненні правопорушення за зловживання впливом та отримання неправомірної вигоди, повідомляє АрміяINFORM.

Під арештом опинилися земельна ділянка площею 0,15 га у селі Бахматівці Хмельницького району, два будинки й кілька мисливських рушниць іноземного виробництва. Серед заарештованого майна є і бойова зброя ‒ пістолет ПМ із 30-ма набоями, пістолет «Стєчкіна» з 5-ма магазинами. Такою зброєю зазвичай нагороджують офіцерів, які проявили виняткову особисту мужність та героїзм під час виконання завдань із захисту держави.

Відповідно до даних досудового розслідування, Петру Хохуну інкримінують вимагання коштів у директора ТОВ «Газпромпостач» за сприяння під час реалізації договорів постачання природного газу впродовж 2019 року, укладанні договорів постачання природного газу на 2020 рік, а також перемозі вказаного ТОВ під час проведення тендера на постачання природного газу для Хмельницького КЕВ.

Крім цього, по другому епізоду Петра Хохуна підозрюють у вимаганні 40 тис. гривень за «вирішення питання» ухилення від призову на строкову військову службу в ЗСУ. За цю суму він обіцяв вплинути на військового комісара Красилівського райвійськкомату.

Підозру вручено начальнику КЕВ 24 грудня минулого року.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter