Новини
Освіта

На Хмельниччині перевірять п’ять навчальних закладів

Державна служба якості освіти України оприлюднила план проведення інституційних аудитів закладів загальної середньої освіти у 2020 році. Всього цьогоріч в державі планується перевірити 101 навчальний заклад. З них п’ять – на території Хмельницької області:

  • Хмельницька середня загальноосвітня школа №18 I-III ступенів ім. В. Чорновола (дата перевірки – 26.10.2020);
  • Хмельницька санаторна школа із збереженням у складі закладу освіти інтернату з цілодобовим повним утриманням учнів (вихованців) (дата перевірки – 07.12.2020);
  • Навчально-виховний комплекс №2, м. Хмельницький (дата перевірки – 21.09.2020);
  • Андрійковецька гімназія Розсошанської сільської ради Хмельницького району Хмельницької області (дата перевірки – 12.10.2020);
  • Красилівський навчально-виховний комплекс «Гімназія та загальноосвітня школа І ступеня» Красилівського району Хмельницької області (дата перевірки – 16.11.2020).

Аудит проводитиме Управління Державної служби якості освіти у Хмельницькій області. Перевірятимуть додержання законодавства у сфері загальної середньої освіти.

Довідково: Інституційний аудит – це нова для України процедура оцінювання якості освітньої діяльності шкіл. Атестація, яку раніше проходили школи, була спрямована, здебільшого, на формалізований контроль та перевірку. Головна місія аудиту – допомогти школам підвищити якість їхньої діяльності та сприяти зростанню суспільної довіри до освіти. Якщо атестація показувала школі “що не так”, то інституційний аудит має показати “як зробити краще”. При цьому, у школи залишається поле для вибору власної стратегії розвитку і шляхів її реалізації. 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter