Новини
Суспільство

На підтримку військових і майданівців у бюджеті Хмельницького передбачили 9 мільйонів

У 2020 році місто обіцяє підтримку учасникам російсько-української війни та майданівцям. У бюджеті передбачили майже дев’ять мільйонів гривень, щоб забезпечити їх житлом та лікуванням.

Загалом бюджет міської сфери соціального захисту у 2020 буде меншим, ніж у попередні роки. Це пов’язано з тим, що частину послуг держава надаватиме безпосередньо людині, без транзиту через управління соцзахисту, як раніше. Але хмельничани від цього не постраждають, переконаний міський голова Олександр Симичишин. Завданням на місці буде утримання і розвиток соціальних закладів. Зокрема, у 2020-му на вулиці Перемоги, 7 планують добудувати відділення терцентру соціального обслуговування, де тимчасово зможуть перебувати люди похилого віку. Це, насамперед, ті, хто опинився у кризовій ситуації.

Новий заклад розрахований на 15 осіб. Загальна вартість будівництва – понад 8 мільйонів гривень.

Також продовжуються ремонти та розширення функцій реабілітаційних центрів «Берег надії», «Родинний затишок», «Школа життя», «Промінь надії». За словами міського голови, вони всі отримують достатньо фінансування, аби розвиватися.

Заклали у бюджеті гроші і на продовження роботи соціального таксі. І майже 20 мільйонів гривень передбачили на виплату одноразової матеріальної допомоги хмельничанам.  

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Читайте також?: Ухвалений бюджет Хмельницького назвали найгіршим за останні п’ять років

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter