Новини
Культура

У Хмельницькому відзначили кращих різдвяних фотографів

Фото-конкурс «Різдвяний Хмельницький» проходить в обласному центрі лише вдруге, проте, як зазначають його організатори, і учасників в ньому вже побільшало, і якість робіт професійно виросла.

Нагадаємо, другий рік поспіль хмельницькі фотографи – професіонали та аматори – мають можливість представити на розсуд журі свої різдвяні фото-роботи. Традиційно у полі зору фотомайстрів опиняється Різдвяний ярмарок, який також проходить у місті вже вдруге. Здебільшого у кадри потрапляє ялинка, яскравий дитячий потяг, гостина Святого Миколая, ятки з сувенірами… Проте, не лише ярмарковими фото потішили цьогоріч хмельничан фотомайстри – є серед відібраних робіт і вулиці та парки, домашні різдвяні фото, портрети, абстракції.

«Ми хочемо показати людям, яким яскравим та цікавим є наше місто у новорічно-різдвяну пору. І закликаємо хмельничан ще активніше долучатися до цього змагання», – зазначила заступник голови журі конкурсу, керуюча справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій.

Нагадаємо, цьогоріч на конкурс було подано 211 робіт від 31 учасника, з яких дев’ятеро – юні фотографи. Журі відібрало 57 світлин, які презентували учора, 16 січня, на теж уже традиційній фотовиставці у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва. Триватиме вона до 27 січня.

Переможцем конкурсу став відомий фотохудожник Костянтин Жданов. У номінації «Різдвяна казка очима дитини» перемогу здобула Анастасія Венгер. «Приз міського голови» отримали: серед дорослих учасників – Анастасія Потурняк, у дитячій віковій категорії – Анастасія Венгер. Усі переможці, крім почесних дипломів, отримали подарункові сертифікати на 3000 гривень.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter