Новини
Суспільство

У Старокостянтинові встановлюють сучасне обладнання для керівництва польотами

На військовому аеродромі бригади тактичної авіації імені Петра Франка, що дислокується на Хмельниччині, розпочались роботи по монтажу сучасного автоматизованого командно-диспетчерського пункту нового покоління. Про це повідомляє АрміяInform_Хмельницький.

Бригада фахівців Науково-виробничого підприємства «Аеротехніка-МЛТ» протягом двох тижнів планує виконати всі монтажні та налагоджувальні роботи і ввести в експлуатацію сучасний комплекс.

Новий автоматизований командно-диспетчерський пункт дозволить в автоматичному режимі відображати повітряну обстановку в районі летовища. Це значно підвищить рівень безпеки польотів, зручність та якість роботи персоналу.

Інформація з різних радіолокаційних засобів, які діють у районі аеродрому, автоматично буде передаватись на один монітор, що дасть змогу об’єктивно відображати структуру повітряного простору. Завдяки цьому керівник польотів одночасно отримуватиме точну інформацію про розташування повітряних суден у районі та про стан погоди.

АКДП об’єктивно оцінює кожний літальний апарат на маршруті, зліт й посадку навіть у разі збоїв окремих РЛС, або якщо противник чинить перешкоди. Також є можливість у реальному часі контролювати дії фахівців групи керівництва польотів і членів екіпажу повітряних суден. Ці дані включать у єдину систему збирання та обробки радіолокаційної інформації ЗС України.

На зміну морально застарілій техніці радіотехнічного зв’язку ще радянського виробництва прийде сучасна вітчизняна автоматизована техніка, розроблена конструкторами Науково-виробничого підприємства «Аеротехніка-МЛТ».

Варто зазначити, що на кількох військових аеродромах автоматизований командно-диспетчерський пункт вже успішно використовується.

Після введення в експлуатацію комплексу, представники підприємства виробника проведуть навчання фахівців бригади особливостям експлуатації та роботи на АКДП.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter