Новини
Культура

«Танок на майдані Конго» подарував хмельничанам акустичний вертеп

Відомий український гурт «Танок на майдані Конго» 18 січня представив на розсуд хмельничан «Теплий акустичний вертеп». Концерт відбувся в обласній філармонії та тривав дві години при заповненій глядачами залі.

Артисти вийшли за межі звичного концерту, створивши перформанс на різдвяну тематику. Пісні розбавляли дотепними діалогами, написаними для програми одним з вокалістів гурту – Фоззі (Олександр Сидоронеко).

Всі музиканти переодягнулися у персонажів народного різдвяного фольклору. Двоє гітаристів – Ярослав Верьовкін і Костянтин Жуйков, а також барабанщик Віктор Корженко стали трьома царями, піаніст і трубач Олександр Шиманський – янголом, діджей Андрій Чудля – Іродом, технічний директор Євген Гусак – Смертю. Вокаліст Фоззі перевтілився у сіоніста, а Фагот – у Чорта.

Що буде далі ми не знаєм,

Але ми швидко вирушаєм,

Бо, схоже, почалось Різдво.

Перша композиція концерту – «Щедрий». Далі музиканти виконали як написані для Різдва пісні, так і вже відомі речі в акустичній версії: «Ноу кіпіш», «Новий рік – попса, Різдво – рок-н-рол», «Та ти шо?». У діалогах між композиціями згадували і про те, що хмельницькі музиканти (зокрема, лідер «Мотор’Ролли» Сергій Присяжний) застерігали їх вживати слово «Хмельницьк».

До речі, за словами вокалістів Фоззі та Фагота, вперше у Хмельницькому вони виступили ще 1998 року у тодішньому клубі  «Чкальник». Саме 1998  можна вважати роком зародження харківського гурту «Танок на майдані Конго». Тоді музиканти стали відомими завдяки хіту «Зроби мені хіп».

У фіналі концерту біля сцени зібралися діти, які підспівували солістам. Згодом до них доєдналися кілька десятків дорослих.

Наступними містами у програмі гурту стануть Вінниця та Львів.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter