Новини
Кримінал

Апеляційний суд залишив без змін вирок жінці, яка викинула немовля на сміття у Полонному

Апеляційний суд залишив без змін вирок жінці, яка залишила тіло немовляти серед сміття у Полонному. Про це повідомляє прес-служба суду.

Полонський районний суд призначив обвинувачені три роки позбавлення волі. На думку жінки та її захисника, таке покарання для неї засуворе, тому обоє оскаржили вирок місцевого суду. В апеляційному просили його змінити в частині призначення покарання, застосувавши статтю 75 Кримінального кодексу України – звільнення від відбування покарання з випробуванням. Прокурор наполягала на законності вердикту першої інстанції.

“Хмельницький апеляційний суд задовольнив клопотання захисту – дослідив матеріали справи, що характеризують жінку виключно позитивно, утім, вирок суду першої інстанції залишив без змін”, – зазначають у прес-службі.

Як встановив Полонський районний суд, матір двох дітей, знаючи про  свою вагітність, не звернулася за кваліфікованою медичною допомогою і на початку грудня 2018 року в квартирі в Києві народила здорову доношену дівчинку. Вважаючи дитину мертвою, не намагалася врятувати їй життя сама та не звернулася за фаховою допомогою (всупереч вимогам ч.2 ст.150 Сімейного кодексу України), натомість замотала тіло в рушники і поклала в пакет. Згодом лишила його серед сміття у закинутій будівлі поряд із залізничним вокзалом Полонного.

Нагадаємо, поліцейські розслідують обставини смерті немовляти у Славутському районі.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter