Новини
Події

На Хмельниччині провели спеціальне антитерористичне тренування

Спеціальне контрдиверсійне тренування на базі Ярмолинецького РЕМ ПАТ «Хмельницькобленерго» провела  координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України у Хмельницькій області.

Метою навчань була перевірка рівня захищеності об’єкта критичної інфраструктури, а також готовності адміністрації, служби безпеки підприємства та силовиків до протидії терористичним загрозам в екстремальних умовах.

Згідно із задумом було здійснено спробу умовного мінування адмінбудівель та підстанцій РЕМ. Персонал підприємства належним чином зреагував на можливу небезпеку і діяв за інструкцією.

У тренувальних зборах взяли участь співробітники регіонального Управління СБ України,  представники Держслужби із надзвичайних ситуацій та Нацполіції, а також працівники підприємства.

За результатами навчань Координаційна група АТЦ надала методичні рекомендації щодо удосконалення системи захисту підприємства.

Нагадаємо, що для Хмельниччини встановлено «СИНІЙ», тобто потенційний, рівень терористичної загрози. Тому для попередження надзвичайних подій та підвищення рівня міжвідомчої взаємодії Служба безпеки ініціює проведення таких тренувань на ключових об’єктах інфраструктури регіону.

Крім того, СБУ закликає мешканців області бути пильними та відповідальними. У разі виявлення зброї чи вибухових пристроїв, наявності даних про факти прибуття і перебування в регіоні підозрілих осіб, а також про наміри здійснення сепаратистської та терористичної діяльності громадян просять звертатися за номером гарячої лінії Управління СБУ у Хмельницькій області: (0382) 65-12-57 або ж на електронну поштову скриньку usbu_hml@ssu.gov.ua

Нагадаємо, днями у Летичеві на території молокозаводу проходило тактико-спеціальне навчання. За легендою, внаслідок розгерметизації системи компресорної зі зрідженим аміаком сталося витікання небезпечних хімічних речовин з їх наступним випаровуванням.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter