Новини
Суспільство

У Хмельницькому не добудували сучасний дитячий майданчик, бо не вистачило грошей

Сучасний дитячий майданчик у Хмельницькому досі не здали в експлуатацію, бо забракло грошей. Про це йдеться у сюжеті МТРК “Місто”. 

Дитячий майданчик у сквері імені Тараса Шевченка планували здати в експлуатацію ще в грудні минулого року. Але уряд в останній момент забрав у міста 1,5 мільйона гривень державної субвенції, які планували направити на облаштування майданчика. 

Тут вже встановили сучасні атракціони та гірки, хоббітони, інклюзивні гойдалки, зростоміри та канатні комплекси. Подібного у Хмельницькому раніше не було.

Пройти повз майданчик з дитиною і не зупинитися – неможливо, розповідає хмельничанка Катерина Сенюк.

“Ми живемо біля парку Франка, тут нові гойдалки, тож дитині цікаво”, – каже Катерина Сенюк.

Майданчик уже на 90 відсотків готовий. Наразі за уже виконані роботи замовник — а це управління ЖКГ – винне підряднику 970 тисяч гривень.

“Спочатку ми планували майданчик робити у 2019-20 роках, але потім нам виділили субвенцію 1,5 млн грн, і цих грошей мало вистачити на майданчик. Роботи підрядник виконав на 90 відсотків і ще через тижні два майданчик був би завершений”, – каже начальник управління ЖКГ Василь Новачок.

Розрахуватися з боргом сподіваються навесні. Відтак, добудують майданчик не раніше літа.

“Робіт там на два тижні, максимум, і перша черга буде закінчена. Бюджетний запит будемо готувати на весну”, – додає Василь Новачок. 

Майданчик кілька разів намагалися обгородити, але сітку зривали. Як відзначили в управлінні, гратися тут зараз безпечно.

Нагадаємо, загальна вартість будівництва дитячого майданчика – 3,5 млн грн.

Детальніше – у сюжеті:

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter