Новини
Суспільство

На Хмельниччині 10 родин поліцейських отримали власне житло

Спеціальна програма, в рамках якої працівники поліції можуть отримати власне житло у фінансовий лізинг, запрацювала в Україні минулого року. На Хмельниччині можливістю придбати квартиру у кредит на вигідних фінансових умовах уже скористалися 10 родин поліцейських. Ще 5 – отримають житло у лютому.

Суть програми полягає у тому, що працівник поліції, який купує житло у кредит, сплачує лише «тіло» кредиту, а банківські відсотки замість нього сплачує держава доти, доки він працює у відомстві, – пояснює заступник начальника Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області Руслан Герасимчук.

В 2019 році на купівлю у лізинг житла для хмельницьких поліцейських було виділено 13 млн. 289 тис. гривень, а на 2020 рік заплановано вдвічі більше коштів.

Подружжя Гарбарець одними з перших скористалися можливостями лізингу. Віталій та Альона уже не перший рік працюють у поліції. Крім того, вони активно займають спортом, часто захищаючи на змаганнях різного рівня спортивну честь хмельницької поліції. Минулоріч Альона навіть виборола титул чемпіонки світу з комбат дзю-дзюцу. Поліцейська родина виховує двох синів. Багато років молодій сім’ї доводилося тулитися у невеличкій квартирі з родичами, оскільки звичайний кредит на житло для них був непідйомним.

Майор поліції Валентин Пінькевич з дружиною та двома дітьми дев’ять років мешкав у 12-метровій кімнатці у гуртожитку. Його донька і син до цього часу не можуть повірити, що у кожного з них буде власна кімната. Сам поліцейський каже, що цього року у нього найкраща відпустка за всю професійну кар’єру, адже він взяв її для того, аби власноруч зробити ремонт у довгоочікуваній власній квартирі.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter