Новини
Суспільство

47 кримінальних проваджень щодо корупції за рік: Хмельницька прокуратура підбила підсумки

За результатами спільних заходів, вжитих правоохоронними органами у 2019 році розпочато 47 кримінальних проваджень про вчинення корупційних злочинів. Про це інформує прокуратура Хмельницької області.

Загалом у вчиненні корупційних правопорушень викрито 2 адвокатів, депутатів сільських (селищних) рад, директора будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів, директора комунального підприємства Староушицької селищної ради, бухгалтерів двох комунальних підприємств Хмельницької міської ради, лікаря Теофіпольської ЦРЛ, співробітника Хмельницького районного відділу УДМС, голову громадської організації, директора товариства та ряд інших. 

Більше половини розпочатих кримінальних проваджень за фактами вимагання та одержання посадовцями неправомірної вигоди (51 %) та 49 % – пов’язані із заволодінням майном шляхом зловживання службовим становищем. 

Загалом до суду слідчими органів поліції направлено обвинувальні акти у 49 провадженнях вказаної категорії відносно 50 осіб.
Розслідувано низку актуальних проваджень на пріоритетних напрямках діяльності: у бюджетній та земельній сферах, сфері соціального захисту, охорони здоров’я, а також при використанні коштів, виділених на ремонт доріг.

Роботу правоохоронних органів спрямовано не лише на виявлення випадків одержання неправомірної вигоди, а й на фіксування фактів її надання. Зокрема, викрито 7 фактів передачі неправомірної вигоди працівникам поліції за уникнення кримінальної та адміністративної відповідальності.

У 2019 році органами Національної поліції області складено 454 протоколи про вчинення адмінправопорушень, пов’язаних з корупцією.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter