Новини
Суспільство

На Хмельниччині пройшли міжвідомчі збори спеціалістів-кінологів

Перші міжвідомчі збори спеціалістів-кінологів кінологічних підрозділів органів державної влади сектору безпеки відбулись у Хмельницькій області.

На базі кінологічного центру обласного управління поліції та Подільського державного аграрно-технічного університету курс підвищення кваліфікації пройшли 50 фахівців ветеринарної медицини і кінологів з кінологічних центрів поліції та інших державних установ, які належать до сектору безпеки та оборони України.

У поліції зазначають, що собаки надають важливу фахову допомогу правоохоронцям. Наприклад, у 2019 році розкрито понад 600 злочинів із залученням службових собак. Щоб ефективно працювати, вони мають бути фізично і клінічно здорові.

Упродовж тижня спеціалісти мали нагоду отримати нові методичні та практичні знання з основних напрямків ветеринарного забезпечення від професорського складу університету, подивитися, як на практиці працює медичне обслуговування службових собак у хмельницькій поліції, а також обмінятися досвідом у професійній сфері з колегами.

Підсумком тижневого навчання стало вручення фахівцям-кінологам сертифікатів про підвищення кваліфікації.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter