Новини
Бізнес

Хмельницькі депутати виступили проти абонплати за газ

Скасувати другу платіжку за газ і таким чином відмінити абонплату за його транспортування вимагали від уряду та НКРЕКП хмельницькі депутати. Звернення підтримали одностайно на позачерговій сесії Хмельницької міської ради, яка відбулася учора, 6 лютого.

Депутати та міський голова вважають рішення про введення абонплати абсурдним, адже чимало хмельничан витрачали власні кошти, аби замовити документи, прокласти труби та підключити газ у своїх домівках, тож не повинні платити за свою ж власність.

Не радіють абонплаті і теплопостачальники.

Плата за транспортування газу для теплопостачальних підприємств виросла на 30 відсотків. Це додаткове навантаження на людей, на теплопостачальні підприємства та на бюджет, бо для фінансової підтримки в грудні минулого року було закладено 33 мільйони гривень, каже Хмельницький міський голова Олександр Симчишин. За його словами, це більше, ніж коштує новий дитячий садок у мікрорайоні Лезневе. При цьому не йдеться про ремонти або реконструкцію, а лише про фінансову підтримку підприємства.

Місто свою позицію висловило, тож тепер чекатиме реакції на звернення, каже міський голова. Півтора року тому в Україні вже намагалися впровадити плату за транспортування газу. Тоді після обурення у суспільстві рішення скасували.

Окрім того, що проголосували за звернення, на терміновій сесії депутати перейменували юридичний відділ міської ради. Тепер він має назву «управління правового забезпечення та представництва».

Зробили це для того, аби юридичний відділ мав можливість і далі представляти інтереси Хмельницької міської ради та територіальної громади в судах. Адже, починаючи з нового року нас перестали пускати в суди, вимагаючи наймати адвокатів, – пояснює таке рішення міський голова.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter