Новини
Політика

Чому Хмельницька ОДА змінює структуру підрозділів?

У структурних підрозділах Хмельницької обласної державної адміністрації почалися зміни: одні управління та департаменти об’єднуються, інші утворюються. Голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет пояснив з чим це пов’язано для журналістів “UA: Поділля“.

За словами очільника області, це початок реорганізації. У своїх рішеннях представники адміністрації виходили з двох основних моментів: перший – оптимізація стуктуру ОДА, привівши її у відповідність до структури Кабінету Міністрів. Так планують уникнути ситуації, коли один департамент підпорядковується двом або трьом міністерствам. З іншої сторони – є певний функціонал, який необхідно покращити. Дмитро Габінет наводить приклад:

“Ми створюємо управління інфраструктури, що є дуже важливим, але попередня влада вирішила, що воно не потрібне. Ми бачимо в якому стані знаходяться дороги, є проблеми з перевізниками. Тому має бути створений профільний підрозділ, який займатиметься безпосередньо цими проблемами, їх вирішенням, напрацюванням алгоритмів, які б сприяли ефективному розв’язанню цих проблем”.

Змін зазнав інший напрямок. Донедавна курортами та туризмом займалось управління культури, та зараз ці підрозділи приєднали до департаменту економіки.

“Курорти та туризм – галузі передусім економічні та мають приносити прибутки. Це економічний потенціал нашої області”, – пояснює голова ОДА.

Також у адміністрації повідомляють про об’єднання промисловості і аграрного сектору, що наразі відповідає структурі профільного міністерства.

Дмитро Габінет зазначив, що в рамках децентралізації певні функції перекладаються на місця, тому реструктуризація Хмельницької ОДА також відповідає на ці завдання.

Низка департаментів у структурі облдержадміністрації залишаються незмінними.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter