Новини
Інфраструктура

У Нетішині коштом мешканців встановлять загальнобудинкові лічильники на воду

Суми у платіжках за водопостачання для нетішинців незабаром можуть значно вирости. Як повідомляє сайт Нетішинської Самооборони, “на виконання Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» до кінця 2020 року оператор зовнішніх інженерних мереж зобов’язаний встановити на усі житлові будинки загальнобудинкові лічильники обліку холодного та гарячого водопостачання”. У Нетішині таким оператором є комунальне господарство ВП ХАЕС. відповідно до закону, платити за встановлення лічильників повинні споживачі.

«Ми готуємо листи до голів ОСББ та управителя (ЖКО) з повідомленнями про намір встановити на їхні будинки такі лічильники. А голови ОСББ та управитель мають спільно з мешканцями обрати виконавця робіт, адже закон у виборі не обмежує, обов’язково лише, щоб компанія мала ліцензію на проведення таких робіт”, – пояснює очільник КГ ВП ХАЕС Сергій Сніщук.

Підрядником може бути або комунальне господарство ВП ХАЕС, або інша ліцензована організація. За попередніми підрахунками, встановлення одного загальнобудинкового лічильника води комунальним господарством коштуватиме близько 100 тисяч гривень. В цю суму входить вартість приладу обліку, заміна запорних арматурних матеріалів, робота майстрів.

“Якщо нетішинці обирають наше комунальне господарство як виконавця робіт, то ми розбиваємо суму на 60 місяців, що відображатимемо у платіжках окремою графою. Єдиний спосіб зекономити – це самостійно знайти ліцензовану підрядну організацію й домовитися з нею про ціну за роботу”, – каже Сергій Сніщук.

Якщо у будинку не потрібно міняти запірну арматуру або проводити інші підготовчі роботи, вартість встановлення лічильника води зменшиться.

Провести підготовчу роз’яснювальну роботу та отримати рішення від голів ОСББ та ЖКО потрібно до 20 травня. Встановити загальнобудинкові лічильники води у Нетішині планують до кінця 2020 року.

Крім оплати робіт зі встановлення лічильників, мешканцям міста доведеться надалі платити ще й за так звану “технічну” воду, яку використовують під час прибирання під’їздів, для поливу рослин біля будинків тощо.

Нагадаємо, вартість води у Нетішині з початку року зросла. З 1 січня один кубометр гарячої води коштує 26,59 грн, холодної – 13,96 грн, водовідведення – 16,70 грн. Також з початку року у місті підвищили тарифи на тепло.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter