Новини
Культура

Любов у цифрі: молода хмельницька художниця презентувала свою першу виставку

Що поєднує героїв серіалу «Гра престолів» та стрічки «Сяйво», співака Елтона Джона та актора Лі Дон Ука? Крім того, що всі вони досить відомі, а кимось навіть улюблені, зазначені персонажі (і не тільки вони) стали героями нової виставки «Кохан-арт», яка відкрилася вчора у Хмельницькому музеї історії міста.

Анастасія Кохан малює з дитинства. За плечима у дівчини – художня школа та навчання у відомого хмельницького художника-аквареліста Володимира Овчарука. Закінчивши загальноосвітню школу №14, дівчина вступила до Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії (ХГПА), під час навчання в якій відкрила для себе комп’ютерний живопис, який також називають цифровим.

Саме в цьому стилі створені  26 плакатів, представлених у виставковій залі музею. Як розповіла молода художниця, кожен плакат є унікальним. За основу дівчина бере світлини акторів, співаків або кадри з фільмів, але у роботах відтворює особисте бачення свої героїв.

Привітати з дебютною виставкою юну художницю прийшли до музею її друзі, а також – сестра-близнючка Діана, яка також пов’язала своє життя з мистецтвом.

Родзинкою виставки став її музичний супровід – студент факультету мистецтв ХГПА Теодор Бадарла виконав попурі мелодій з популярних кінострічок та комп’ютерних ігор.

Виставка триватиме у музеї історії міста до кінця лютого.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter