Новини
Кримінал

У хмельницької підприємиці вимагали 20 тисяч доларів

Про факти вимагання грошей 57-річна хмельничанка повідомила у Хмельницьке управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції. За словами жінки, кошти в сумі 20 тисяч доларів вимагав у неє співмешканець її доньки.

Під час перевірки отриманої інформації, оперативники встановили особу вимагача. Ним виявився 38-річний громадянин Вірменії. Як повідомляє XM-inside, іноземець познайомився з донькою заявниці в Інтернеті, і через деякий час переїхав жити до неї.

Познайомившись з потерпілою, під час розмови дізнався, що у столиці Росії проживає батько її дочки. А дізнавшсь, що жінка займається підприємництвом, розповів, що теж має бізнес у Москві.

Згодом названий зять зателефонував хмельничанці та повідомив, що відшукає її чоловіка за п’ять тисяч доларів США. Жінка відмовилася від такої “послуги”, оскільки ні про що подібне не просила. У відповідь почала отримувати смс-повідомлення з погрозами фізичної розправи з нею та її нинішнім чоловіком. Для більшої переконливості жінку “поставили на лічильник”. Таким чином за два тижні розмір “боргу” виріс до 20 тисяч доларів.

Вимагача затримали “на гарячому” – після передачі йому частини коштів – 120 тисяч гривень. Йому оголошено підозру за ч. 2 ст. 189 КК України. Чоловіка суд відправив під арешт на 60 діб без права внесення застави.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter