Новини
Спорт

Спортсмени Хмельниччини натякнули голові ОДА на недоліки управління

Голова Хмельницької облдержадміністрації Дмитро Габінет зустрівся з представниками спортивної спільноти області. Як інформує ОДА, до розмови долучилися представники обласних федерацій олімпійських та неолімпійських видів спорту, фізкультурно-спортивних товариств, тренери, спортсмени, представники громадських організацій, що опікуються питаннями розвитку спортивного руху в області.

Найбільш бурхливе обговорення викликали питання порядку розподілу коштів між федераціями різних видів спорту, обсягів фінансування, що виділяється на проведення спортивних заходів, на премії та стипендії спортсменам та тренерам, що досягли значних результатів на всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Звучали окремі нарікання на непрозорість роботи управління молоді та спорту ОДА, зауваження щодо відсутності належно організованої комунікації між ним та спортивною спільнотою. При цьому було внесено пропозицію щодо створення колегіального органу при управлінні, який дозволить зробити процес прийняття рішень публічним та враховувати думки різних сторін. Окрім профільного заступника голови ОДА та керівників управління молоді та спорту, до нього запропонували включити представників спортивних товариств та федерацій тих видів спорту, які є найбільш масовими та мають відповідні здобутки.

Дмитро Габінет доручив створити робочу групу із представників спортивної спільноти області, аби спільно узагальнити всі зауваження та напрацювати такі рішення, які задовольнять усіх.

Зокрема, робоча група має розробити нові положення про преміювання та призначення стипендій талановитим спортсменам та їх тренерам, які враховуватимуть реальні можливості фінансування та відповідатимуть чинному законодавству. Окрім того, вона має визначитися із порядком формування колегії при управлінні молоді і спорту та кандидатурами, які до неї мають увійти, а також внести пропозиції щодо механізму розподілу коштів, що виділяються на спортивні заходи.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter