Новини
Суспільство

Офіцери громад з Хмельниччини поїхали на стажування до сусідів

57 поліцейських офіцерів громади (ПОГ) проходять останній етап підготовки перед тим, як приступити до виконання своїх обов’язків в об’єднаних тергромадах Хмельницької області. Стажуються та обмінюються досвідом з колегами ПОГи на Дніпропетровщині.

Проєкт «Поліцейський офіцер громади» стартував на Хмельниччині 15 серпня 2019 року. Тоді меморандум про співпрацю та партнерство між Головним управлінням Національної поліції в Хмельницькій області підписали керівники 35-ти об’єднаних територіальних громад області.

Далі був відбір кандидатів та навчання на базі Львівського державного університету внутрішніх справ. Завершальний етап підготовки — практичне стажування в парі з колегами із Дніпропетровської області, які першими в Україні почали працювати в новому форматі, повідомляють у поліції Хмельницької області.

Ознайомитись із ходом стажування підлеглих на Дніпропетровщину вирушили та його заступник .

— Стажування справді ефективне і дає нашим хлопцям чимало нового практичного досвіду, адже функції поліцейського офіцера громади значно ширші від теперішнього дільничного. Він постійно патрулюватиме, працюватиме по лінії дозвільної системи, ювенальної превенції тощо. Окрім профілактичної роботи, активніше займатиметься розкриттям злочинів, – коментує начальник управління превентивної діяльності ГУНП в Хмельницькій області Геннадій Сибіга

Він, разом зі своїм заступником Вадимом Бирко також вирушив на Дніпропетровщину, аби перевірити, як стажуються підлеглі.

А поки майбутні офіцери громад навчаються, в об’єднаних територіальних громадах Хмельниччини активно облаштовують для них робочі місця. На сьогодні в області відкрито вже 16 поліцейських станцій. Загалом на першому етапі реалізації проєкту їх має бути близько 30. У свою чергу, поліція забезпечує поліцейських офіцерів громади транспортними засобами та іншим необхідним для роботи устаткуванням.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter