Новини
Події

СБУ Хмельниччини провела антитерористичні тренування

Управлінням СБУ у Хмельницькій області  систематично проводяться спеціальні антитерористичні тренування для перевірки антитерористичної та протидиверсійної захищеності об’єктів інфраструктури та рівня готовності адміністрації, служб безпеки та охорони до реагування на надзвичайні події. 

Чергове тренування було проведено на базі ВП «Хмельницька дистанційна колія» вузлової станції «Гречани».  Відповідно до задуму та з метою з’ясування реального стану захищеності була здійснена спроба умовного мінування колій.  Реакція обслуговуючого персоналу на можливу небезпеку була швидкою. Працівники діяли оперативно, чітко дотримуючись усіх правил відповідної інструкції.  Завдяки злагодженим і ефективним діям усіх учасників навчань муляжі саморобних вибухових пристроїв були вчасно виявлені та знешкоджені.

У тренувальних зборах взяли участь оперативники СБУ, надзвичайники, поліцейські та персонал підприємства.  Проведені заходи допомогли  перевірити готовність працівників усіх названих підрозділів до протидії терористично-диверсійним проявам та відпрацювати  взаємодію усіх підрозділів у разі можливої загрози. 

За підсумками навчань Координаційна група антитерористичного центру при УСБУ проаналізувала виконання поставлених завдань та стан захищеності й безпеки об’єкта та здійснює контроль за усуненням виявлених недоліків. 

СБУ закликає мешканців області бути пильними та відповідальними. У разі виявлення зброї чи вибухових пристроїв, наявності даних про факти прибуття і перебування в регіоні підозрілих осіб, а також про наміри здійснення сепаратистської та терористичної діяльності просимо громадян звертатися за номером гарячої лінії Управління СБУ у Хмельницькій області: (0382) 65-12-57 або ж на електронну поштову скриньку usbu_hml@ssu.gov.ua.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter