Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому тестують новий тролейбусний маршрут

До нового тролейбусного маршруту №4, який з’єднує Катіон та Ракове, у Хмельницькому вже третій день, як додався ще один – №4а. На прохання хмельничан, він курсує вулицею Пілотською. Наразі на лінії працює одна еко-машина.

Протягом двох тижнів новий маршрут будуть моніторити, каже директор ХКП «Електротранс» Віктор Паламарчук. Якщо пасажиропотік буде великим, то, можливо, додадуть ще одну машину.

Тролейбус №4а їздитиме цілий день у дві зміни – з 6.30 до 21.07. На першому заїзді, розповідає водій тролейбуса, пасажирів було достатньо.

З «Катіону» їхали військові у Ракове. Кажуть, задоволені – за 25 хвилин дісталися до військової частини, – розповідає водій Сергій Олексієв.

Хмельничани у перший день роботи тролейбуса маршрут оцінили. Особливо задоволені ті, хто живуть на Пілотській, адже звідти, кажуть, нічим виїхати в місто, бо 32 маршрутка їздить рідко.

Нагадаємо, тролейбус працює на автономному ходу і може курсувати тими вулицями, де відсутня контактна мережа. Аби перейти зі звичайного ходу на автономний, водієві потрібно вийти з кабіни та відчепити струмоприймачі від дротів, а потім – навпаки.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter