Новини
Новини ОТГ

Тергромада на Хмельниччині візьме участь у соціальному проєкті телевізійників

У Староушицькій об’єднаній територіальній громаді пройдуть тренінги та воркшопи в рамках просвітницького проєкту «Громади: дорожня карта рішень». Протягом двох днів, 6 та 7 березня, в ОТГ активні мешканці громад, небайдужа молодь, представники місцевої влади, громадських організацій та бізнесу працюватимуть над пошуком нових ідей у розвитку зеленого туризму, альтернативної енергетики та втілення енергоефективних заходів, вирішенням проблем у сфері екології та сільського господарства.

Серед реальних кейсів, на які є запит у жителів громад, – створення рибної ферми, заводу з виготовлення лимонаду, виробництво брикетів з деревини, створення тепличного господарства, залучення коштів донорів та участь у міжнародних проектах, розвиток туристичного потенціалу унікальних природних зон.

Серію тренінгів «Громади: дорожня карта рішень» реалізує команда ТСН спільно з Посольством Великої Британії в Україні, оскільки ця держава має успішний досвід побудови сильних громад, що стане у нагоді українцям. Тренінговий тур мандруватиме Хмельницькою, Херсонською та Івано-Франківською областями України протягом двох тижнів.

Соціальна ініціатива не лише дозволить українцям взагалі, і мешканцям Хмельниччини зокрема, краще зрозуміти суть реформи децентралізації, але й допоможе створити реальний плану дій, аби досягти позитивних змін у рідному селі чи місті.

Серед залучених тренерів проекту – команда Центру близькосхідних досліджень та  Української миротворчої школи на чолі з Ігорем Семиволосом, експерти з пошуку грантових програм для ОТГ і підготовки проектних заявок Вікторія Талашкевич та Тетяна Лебухорська, експерт з розвитку туризму Павло Бабенко та засновниця руху Zero Waste у Харкові Ганна Прокаєва.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter