Новини
Суспільство

У Хмельницькому боролись з “наркотичними” графіті

Хмельницькі школярі разом з поліцейськими замість адрес телеграм-каналів з продажу наркотиків робили мотивуючі графіті зі словами «мрій», «живи», «кохай», «радій».

Як повідомляє поліція Хмельницької області, в рамках Всеукраїнської акції «Мій вибір — життя без наркотиків» працівники ювенальної превенції Хмельницького відділу поліції разом з громадськими активістами зустрілися з учнями ліцею № 15 ім. О.Співачука і розповіли їм про шкоду наркотиків.

На урок працівники поліції запросили колишніх наркозалежних, які на власному прикладі розповіли школярам, як важко боротися із залежністю.

— З часом ти помічаєш, як змінюється твоя зовнішність, з’являються проблеми зі здоров’ям, у сім’ї, з правоохоронними органами. На перший план виходить споживання. Воно стає найвищою цінністю — і це страшно, — розповідає Сергій, колишній наркозалежний.

Після зустрічі школярі зазначали, що їм було дуже корисно почути про особистий досвід людей, які мали проблеми з наркотиками.

— Ми побачили, до яких жахливих наслідків призводить споживання наркотиків, — зазначає 11-класниця Катерина Савчук. — Тож не варто навіть пробувати. Навіть думати, щоб спробувати.

Після розмови учні разом з активістами та поліцейськими, озброївшись балончиками з фарбою, вирушили на вулиці міста замальовувати адреси телеграм-каналів з продажу наркотиків. Замість шкідливих написів вони наносили на стіни мотивуючі слова «мрій», «живи», «кохай», «радій».

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter