Новини
Події

100 днів Дмитра Габінета: очільник Хмельниччини розповів про кадрову революцію

Чому так швидко звільнив свого першого заступника Володимира Кальніченка та як коментує невдале призначення голови Шепетівської райдержададміністрації? Що думає про екс-керівника обласного архіву Володимира Байдича, відомого громадськості після історії зі знущанням над собакою?

Про це розповів голова Хмельницької облдержадміністрації Дмитро Габінет, звітуючи про 100 своїх перших робочих днів на посаді. Розповідаючи про звільнення, керівник області навмисно уникав називати прізвища екс-чиновників.

Кривдник Барсика більше не очолює архів

«Я не можу сказати нічого поганого про професійні якості цієї людини. Але випадку із псом було достатньо для дисциплінарного провадження та звільнення», – зазначив Дмитро Габінет.

Поспішати з призначенням нового керівника архіву Дмитро Габінет не збирається, адже вважає: архів – складна організація.   

Нагадаємо, 17 листопада 2019 року тодішній директор Державного архіву Хмельницького області став відомим навіть за межами України після оприлюднення відео, на якому випадковий свідок зафільмував, як посадовець тягне прив’язаного мотузкою до автівки собаку. Наступного ж дня волонтери зафіксували, як чоловік привіз травмованого Барсика до хмельницької ветеринарної клініки, щоб усипити. Після скандалу в облдержадміністрації розпочали дисциплінарне провадження, і 6 лютого оголосили посадовцю догану. Офіційно ж Володимира Байдича звільнили не за жорстокість до тварини, а за використання службового авто для власних потреб.

Володимир Кальніченко – перший на вихід

З чиновником старої гвардії та колишнім першим заступником Володимиром Кальніченком Дмитро Габінет попрощався у перші ж робочі дні на посаді. У той час, як відповідальна за гуманітарну сферу заступниця Світлана Павлишина пропрацювала заступницею аж до кінця січня 2020 року. З чим пов’язана така кадрова нерівність? Голова ОДА переконує: зауважень до роботи заступниці не мав. Чого не скажеш про першого заступника:

«Про перші дні на посаді згадую: всі голови ОДА тоді отримували на горіхи від Президента за те, що не запровадили облік деревини А Хмельниччину навіть не згадували. Про причини такої дивної ситуації я запитав у першого заступника. Він відповів: «А ми провели навчання».  До чого тут навчання? Зараз з 38 лісових господарств області облік деревини запроваджено у 25».

За 2 тижні – 200 співбесід

Натомість Дмитро Габінет пишається проведеними у грудні масштабним відбором кандидатів на посади голів райдержадміністрацій. Більшість з них, за його словами, відбувалися на вихідних – у суботу й неділю.

Нагадаємо, на співбесіди претендентів запрошували після реєстрації на соціальній платформі LIFT. Нині з 20 районів області 19 мають своїх очільників. Такий результат – один з найуспішніших у масштабах країни, вважає Дмитро Габінет. Водночас зізнається: не всі зрештою схвалюють нинішній вибір.  

«Хочу наголосити: ми обирали саме тих, хто найкраще зарекомендував себе під час співбесід. Оцінювати роботи голів райдержадіміністрацій поки складно. Наразі на вирішенні – питання про призначення голови Шепетівської РДА. Кандидат пройшов співбесіду, але проти ного виступила громадськість. І ми дослухалися до цієї думки».

Звісно, звіт очільника Хмельниччини не обмежився лише кадровими питаннями. Йшлося під час зустрічі з громадськістю та пресою й про багато інших важливих для області речей. Про них читайте у наступних публікаціях.  

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter