Новини
Суспільство

На Хмельниччині два міста обмежили масові заходи

Більшість міст Хмельницької області ще не прийняли рішення про скасування культурно-масових заходів у зв’язку із загрозою поширенням коронавірусу. Та два міста пішли на випередження.

Міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Сімашкевич на своїй сторінці у Facebook повідомив, що через різні захворювання в школах міста відсутні 975 дітей (від загальної кількості – 9%), у дитячих садочках – 326 (10%).

“Готуємо розпорядження про обмеження у навчальних закладах масових заходів. Проте освітній процес триває. Будьте розважливими і не панікуйте!”, – написав міський голова.

Ще одне місто – Старокостянтинів також не проводитиме масових заходів.

“Не будуть проводити 7 березня у гарнізонному Будинку офіцерів шоу «Міс Старокостянтинів 2020». Також відмінено театралізоване драматичне дійство “Монологи війни”, яке мало відбутися 9 березня. У місті скасовано урочистості до 8 Березня, мітинг до визволення Старокостянтинова та літературно-музичну композицію до дня народження Тараса Шевченка”, – повідомляє сайт Старкон Sity.

Що ж стосується концерту гурту “Антитіла”, запланованого на сьогодні у гарнізонному Будинку офіцерів, то його, як видно з повідомлення, заборона оминула.

У Чемеровецькому районі також рекомендують утриматися від проведення будь-яких масових заходів.

На виконання листа Хмельницької ОДА, аби запобігти занесенню та поширенню на території області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV, Чемеровецька райдержадміністрація рекомендує тимчасово обмежити проведення масових заходів на території адміністративно-територіальних одиниць району, – йдеться у повідомленні прес-служби.

Наразі у Хмельницькому культурно-масові заходи скасовуватися не будуть.

«Якщо трапиться якийсь форс-мажор, ми, звичайно, відреагуємо і скасуємо заходи, на які приходить багато людей. Однак наразі такої необхідності немає», – розповіла сайту «Є» заступниця начальника управління культури і туризму Хмельницької міської ради Світлана Шевченко.

Читайте також: Коронавірус на Хмельниччині: як готуються міста та райони

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter